Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Włoska babka na słono

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny wypiek, doskonały jako pieczywo do kanapki lub przekąska.

Włoska babka na słono

Składniki:

Włoska babka na słono

 

 

Sposób przygotowania:

Włoska babka na słono
Ser pokroić w kostkę, pomidory w paski, a oliwki w krążki. W misce wymieszać przesianą mąkę, szczyptę soli i pieprzu. Pokruszyć drożdże, dodać olej i wyrobić ciasto. Podczas mieszania dodawać ser, pomidory, oliwki. Na koniec dodać suszonego oregano i wymieszać. Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 30-30 min. w temp. 190st. C.