VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

Włoska piada z kurczakiem na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Danie rodem z Włoch. W smaku delikatna i puszysta z gorącym kurczakiem z warzywami.Danie bardzo smaczne i sycące.

Włoska piada z kurczakiem na ciepło Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Włoska piada z kurczakiem na ciepło

 

 

  • Farsz:
  • 500 g kurczaka
  • Przyprawa do mięsa
  • 1 czerwona cebula
  • 250 g warzyw na patelnię z suszonymi pomidorami Hortex
  • 2 łyżki keczupu
  • Sól
  • Pieprz
  • Liść lubczyku

 

Sposób przygotowania:

Włoska piada z kurczakiem na ciepło
Do miski przesiewamy mąkę. Olej podgrzewamy w mikrofali (musi być delikatnie ciepły). Wodę solimy. Wszystko przelewamy do mąki i zagniatamy jednolite ciasto. Ciasto dzielimy na 4 i wałkujemy koła o średnicy 25 cm. Pieczemy je na rozgrzanej patelni (bez oleju), każdą stronę około 25 sekund. Powinny pojawić się brązowe pęcherzyki. Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do mięsa. Czerwoną cebulę kroimy w piórka. Do garnka z rozgrzaną odrobiną oleju wrzucamy cebulę, kurczaka i mieszankę warzyw. Mieszamy. Dodajemy keczup i przyprawiamy. Dusimy do miękkości. W razie potrzemy możemy podlać wodą. Farszem napełniamy przygotowaną piadę. Smacznego!
Włoska piada z kurczakiem na ciepło
Włoska piada z kurczakiem na ciepło
Włoska piada z kurczakiem na ciepło
Przygotowany farsz z kurczaka i warzyw