iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Włoski kapuśniaczek z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Wyszedł jak zwykle super. Lekki pikantny , ale syty z kawałkami podsmażonego bekonu. Na rosołku z kolorowa papryką - mega zupka.

Włoski kapuśniaczek z papryką

Składniki:

Włoski kapuśniaczek z papryką

 

Sposób przygotowania:

Włoski kapuśniaczek z papryką
Do garnka z wodą dajemy kawałki kurczak dodajemy liść laurowy kulki pieprzu . Gotujemy ok 20 min. Kapustę włoską kroimy w paseczki. Cebule siekamy. Paprykę kroimy w paseczki . Bekon kroimy w kostkę . Włoszczyznę i ziemniaki kroimy w kostkę. Do garnka z mięsem dodajemy pokrojoną włoszczyznę . Na maśle podsmażamy paprykę . Dodajemy do garnka z zupę . Na patelni podsmażamy bekon , po chwili dodajemy cebulkę . Podsmażone dodajemy do garnka z zupkę . Na koniec dodajemy pokrojoną kapustę i pokrojone pomidory . Doprawiamy solaą,pieprzem ewentualnie przyprawą uniwersalną . Kiedy warzywa będą miękkie dodajemy posiekana natkę pietruszki.