agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

włoszczyzna na zimę

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

włoszczyzna na zimę,,,,,,,,,,,,,,,, mix

włoszczyzna na zimę

Składniki:

włoszczyzna na zimę

 

  • 2 kg cebuli
  • 2 kg marchwi
  • 1 i ½ kg pietruszki
  • 1 kg pomidorów
  • 75 dag selerów
  • 1 główka kapusty włoskiej
  • 1 duży kalafior
  • 4 pory
  • Duża garść posiekanej natki pietruszki i koperku
  • 1 i ½ kg soli

 

Sposób przygotowania:

włoszczyzna na zimę
Oczyścić wżywa, umyć, przepuścić przez maszynkę do mięsa, wymieszać dokładnie z zieleniną i solą. Włożyć do słoików ciasno. Zagotować chwilę.