anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Wołowa pręga duszona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mięso smakuje wybornie, jest kleiste i bardzo smaczne,polecam :)

Wołowa pręga duszona

Składniki:

Wołowa pręga duszona

 

Sposób przygotowania:

Wołowa pręga duszona
Pręgę wołową umyć,osuszyć lekko papierowym ręcznikiem ,natrzeć solą ze zmiażdżonym czosnkiem ,odstawić na 15 min. Do gęsiarki włożyć masło,rozgrzać, włożyć mięso i chwilę obsmażyć na obydwie strony, dodać grzybki suszone ,przykryć pokrywką i dusić na malutkim ogniu do miękkości(mięso ma być w całym kawałku) od czasu do czasu, przekręcając widelcem na drugą stronę. Gdy mięso jest miękkie,pokroić na dowolne kawałki i polać sosem. Sos można zrobić z wytworzonego sosu z mięsa ,dodając 2 łyżki mąki,2 łyżki chrzanu białego w occie rozrobionej z odrobiną wody,zagotować około 5 min ,na końcu dodać roztarty majeranek.(na zdjęciu jest sos chrzanowy) Smacznego.

Tagi:

grzyby pręga