Strona główna Wołowa pręga duszona

Wołowa pręga duszona

Wołowina « poprzedni | następny »
anullka7 - Przepis na: Wołowa pręga duszona offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 514
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Wołowa pręga duszona
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Mięso smakuje wybornie, jest kleiste i bardzo smaczne,polecam :)


trudność: łatwe
czas:

Wołowa pręga duszona - SKŁADNIKI:

Wołowa pręga duszona - PRZYGOTOWANIE:

Pręgę wołową umyć,osuszyć lekko papierowym ręcznikiem ,natrzeć solą ze zmiażdżonym czosnkiem ,odstawić na 15 min. Do gęsiarki włożyć masło,rozgrzać, włożyć mięso i chwilę obsmażyć na obydwie strony, dodać grzybki suszone ,przykryć pokrywką i dusić na malutkim ogniu do miękkości(mięso ma być w całym kawałku) od czasu do czasu, przekręcając widelcem na drugą stronę. Gdy mięso jest miękkie,pokroić na dowolne kawałki i polać sosem. Sos można zrobić z wytworzonego sosu z mięsa ,dodając 2 łyżki mąki,2 łyżki chrzanu białego w occie rozrobionej z odrobiną wody,zagotować około 5 min ,na końcu dodać roztarty majeranek.(na zdjęciu jest sos chrzanowy) Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wołowa pręga duszona  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Wołowina w winie i pieprzu  Sezonowe leczo z wołowiną
Gulasz tatarski Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu  Rozbef wołowy w sosie chimichurri
Pieczeń rzymska z jajkiem podpiekana w sosie pomid Papryka faszerowana na ostro Wołowe zawijańce w pomidorach gotowane na parze
Kotlety mielone z suszonymi grzybami Lasagne z kapustą pekińską i wołowiną Taco Bravo i inne

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane