Strona główna Wołowa pręga duszona

Wołowa pręga duszona

Wołowina « poprzedni | następny »
anullka7

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 514
zdjęcia: 1 z 1
Wołowa pręga duszona
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Mięso smakuje wybornie, jest kleiste i bardzo smaczne,polecam :)


trudność: łatwe
czas:

Wołowa pręga duszona - SKŁADNIKI:

Wołowa pręga duszona - PRZYGOTOWANIE:

Pręgę wołową umyć,osuszyć lekko papierowym ręcznikiem ,natrzeć solą ze zmiażdżonym czosnkiem ,odstawić na 15 min. Do gęsiarki włożyć masło,rozgrzać, włożyć mięso i chwilę obsmażyć na obydwie strony, dodać grzybki suszone ,przykryć pokrywką i dusić na malutkim ogniu do miękkości(mięso ma być w całym kawałku) od czasu do czasu, przekręcając widelcem na drugą stronę. Gdy mięso jest miękkie,pokroić na dowolne kawałki i polać sosem. Sos można zrobić z wytworzonego sosu z mięsa ,dodając 2 łyżki mąki,2 łyżki chrzanu białego w occie rozrobionej z odrobiną wody,zagotować około 5 min ,na końcu dodać roztarty majeranek.(na zdjęciu jest sos chrzanowy) Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wołowa pręga duszona  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Ostra wołowina po koreańsku Pieczeń wołowa z miodem Meksykańskie pulpeciki
Na kanapki: pieczona wołowina Pikantny gulasz wołowy Köttbullar - klopsiki szwedzkie a`la Igraszki
Wołowina w sosie Hamburgery Milczara Wołowina z pak choi
Karminadle wieprzowo-wołowe Eli Paprykowe naleśniki z wołowym farszem Zraziki wołowe z papryką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane