Strona główna Wołowa pręga duszona

Wołowa pręga duszona

Wołowina « poprzedni | następny »
anullka7 - Przepis na: Wołowa pręga duszona offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 514
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Wołowa pręga duszona
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Mięso smakuje wybornie, jest kleiste i bardzo smaczne,polecam :)


trudność: łatwe
czas:

Wołowa pręga duszona - SKŁADNIKI:

Wołowa pręga duszona - PRZYGOTOWANIE:

Pręgę wołową umyć,osuszyć lekko papierowym ręcznikiem ,natrzeć solą ze zmiażdżonym czosnkiem ,odstawić na 15 min. Do gęsiarki włożyć masło,rozgrzać, włożyć mięso i chwilę obsmażyć na obydwie strony, dodać grzybki suszone ,przykryć pokrywką i dusić na malutkim ogniu do miękkości(mięso ma być w całym kawałku) od czasu do czasu, przekręcając widelcem na drugą stronę. Gdy mięso jest miękkie,pokroić na dowolne kawałki i polać sosem. Sos można zrobić z wytworzonego sosu z mięsa ,dodając 2 łyżki mąki,2 łyżki chrzanu białego w occie rozrobionej z odrobiną wody,zagotować około 5 min ,na końcu dodać roztarty majeranek.(na zdjęciu jest sos chrzanowy) Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wołowa pręga duszona  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Kotlety mielone z gorgonzolą i gruszką Strogonow z sosem worcestershire Mielone zraziki nadziewane porem i papryką
Szponder w sosie chrzanowym Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Wołowina w winie i pieprzu
Sezonowe leczo z wołowiną Gulasz tatarski Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu
 Rozbef wołowy w sosie chimichurri Pieczeń rzymska z jajkiem podpiekana w sosie pomid Papryka faszerowana na ostro

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane