Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Wołowe rolady z nadzieniem ziemniaczanym

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Są naprawdę pyszne,gorąco polecam!

Wołowe rolady z nadzieniem ziemniaczanym

Składniki:

Wołowe rolady z nadzieniem ziemniaczanym

 

  • 4 plastry polędwicy wołowej,
  • 20dag.ziemniaków,
  • 20dag.chudego,wędzonego boczku,
  • 5 dag.cebuli,
  • 1 ogórek konserwowy,
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • 1 jajko,
  • olej do smażenia,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Wołowe rolady z nadzieniem ziemniaczanym
Ziemniaki obrać,włożyć do do lekko posolonego wrzątku i gotować 20min.odcedzić,dobrze odsączyć na durszlaku,odstawić do ostygnięcia.Boczek,ogórek konserwowy i ziemniaki pokroić w drobną kostkę,cebulę posiekać.Na patelni dobrze rozgrzać odrobinę oleju podsmażyć na nim boczek z cebulą przez kilka min.na średnim ogniu stale mieszając.Następnie zdjąć z ognia,dodać ziemniaki,ogórek i natkę pietruszki,wbić jajko i dokładnie wymieszać.Plastry polędwicy oprószyć solą i pieprzem,na każdym z nich rozsmarować farsz,uformować roladki i zawinąć je w folię aluminiową.Włożyć do dobrze rozgrzanego piekarnika i piec ok.90min.w 170"C.