evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Wołowe z warzywami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Roladki wołowe normalnie gotuje się dosyć długo. Dzieki szybkowarowi możemy przygotować je dużo szybciej i są naprawdę przepyszne a mięsko rozpływa sie w ustach . .

Wołowe z warzywami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wołowe z warzywami

 

  • 2 ładne plastry wołowiny
  • 1 marchewka
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1/3 papryki czerwonej
  • 3 duże pieczarki
  • 3 łyżki drobno posiekanego koperku
  • 2 łyżeczki majonezu
  • papryka czerwona w proszku
  • 250ml rosołu (ja miałam swój drobiowy)
  • 1 liść laurowy
  • Przyprawy wg.uznania
  • sól morska ziołowa Kamis (młynek),ognista mieszanka przypraw Kamis (młynek),pieprz czarny (młynek

Sposób przygotowania:

Wołowe z warzywami
Obrane,umyte i osuszone warzywa ścieramy na tarce o grubszych oczkach a paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Przekładamy na rozgrzany olej,doprawiamy płatkami chili,solą morską ziołową oraz ognistą mieszanką. Smażymy mieszając do momentu aż płyn odparuje - odstawiamy. Mięso myjemy ,osuszamy i rozbijamy na jak najcieńsze płaty,najlepiej przez folię żeby go nie podziurawić. Każdy rozbity płat smarujemy majonezem,oprószamy solą i pieprzem.Na wierzch każdego płata mięsa wykładamy farsz. Zawijamy,najpierw dłuższe boki a następnie w rulon. Każdą roladkę owijamy nicią i mocno oprószamy papryką słodką.Przekładamy na rozgrzany olej i przesmażamy je z wszystkich stron. Gotowe roladki wkładamy do szybkowara z rosołem,dodajemy listek laurowy. Przykrywamy pokrywą i ustawiamy na duży ogień (duże ciśnienie).Jak para zacznie się wydobywać z "dzióbka" zmniejszamy ogień minimalnie i "szybkowarowarujemy" 20 minut Zdejmujemy szybkowar z ognia,odparowujemy i jak już puści blokada otwieramy i możemy podawać np. z ulubionym sosem,ziemniakami i surówką. Smacznego . . .
Wołowe z warzywami
Etap 1 tutaj na zdjęciu widzimy etapy przygotowania