Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Wołowina duszona z morelami i żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Dzięki dodatkowi owoców mięso nabiera słodkiego smaku, jest delikatne, całość wspaniale współgra.

Wołowina duszona z morelami i żurawiną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wołowina duszona z morelami i żurawiną

 

  • Wołowina gulaszowa 500g,
  • Żurawina suszona 50g,
  • morele suszone 50g,
  • 1 cebula,
  • bulion wołowy 3 szklanki,
  • koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka,
  • sól,
  • pieprz,
  • papryka słodka,
  • szczypta cukru,
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Wołowina duszona z morelami i żurawiną
Wspaniały pomysł na obiad – wołowina z morelami i żurawiną smakuje wyśmienicie, zaskoczy niejednego smakosza. Wołowinę płuczemy i podsmażamy dosłownie chwilkę na rozgrzanym oleju. Wołowiny nie możemy podsmażać zbyt długo, bo będzie twarda. Zalewamy ją bulionem i dusimy pod przykryciem około 1,5 godziny. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. 20 minut przed końcem do garnka dodajemy cebulę, morele i żurawinę. Całość doprawiamy do smaku przyprawami. Danie świetnie smakuje ze świeżym pieczywem. Życzę smacznego :) Gorąco polecam takie połączenie:)
Wołowina duszona z morelami i żurawiną
Wołowinę płuczemy i podsmażamy dosłownie chwilkę na rozgrzanym oleju.
Wołowina duszona z morelami i żurawiną
Zalewamy ją bulionem i dusimy pod przykryciem około 1,5 godziny.
Wołowina duszona z morelami i żurawiną
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, odważamy suszone owoce.
Wołowina duszona z morelami i żurawiną
20 minut przed końcem do garnka dodajemy cebulę, morele i żurawinę. Całość doprawiamy do smaku przyprawami

Tagi:

wołowina