Strona główna Wołowina duszona z ziemniakami

Wołowina duszona z ziemniakami
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Książka kucharska wyd. Printex II

Wołowina « poprzedni | następny »
Przepis redakcyjny
Wołowina duszona z ziemniakami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

wołowina z ziemniakami


trudność: łatwe
czas:

Wołowina duszona z ziemniakami - SKŁADNIKI:

  • 300-400 g wołowiny (najlepiej polędwicy wołowej),
  • 3 cebule,
  • 600 g ziemniaków,
  • 100 g boczku wędzonego,
  • 2 szklanki bulionu wołowego,
  • musztarda,
  • olej do smażenia,
  • sól i pieprz do smaku.

Wołowina duszona z ziemniakami - PRZYGOTOWANIE:

Wołowinę umyć, pokroić na kotlety, zbić tłuczkiem do mięsa. Kotlety posmarować musztardą. W rondlu stopić pokrojony w kostkę boczek. Dodać obrane, pokrojone w plasterki ziemniaki i cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na cebulę ułożyć mięso, osolić, zalać bulionem lub wodą, przykryć, dusić na małym ogniu około 30 minut.

Przed podaniem udekorować posiekaną zieleniną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wołowina duszona z ziemniakami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Ostra wołowina po koreańsku Pieczeń wołowa z miodem Meksykańskie pulpeciki
Na kanapki: pieczona wołowina Pikantny gulasz wołowy Köttbullar - klopsiki szwedzkie a`la Igraszki
Wołowina w sosie Hamburgery Milczara Wołowina z pak choi
Karminadle wieprzowo-wołowe Eli Paprykowe naleśniki z wołowym farszem Zraziki wołowe z papryką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane