Strona główna Wołowina duszona z ziemniakami

Wołowina duszona z ziemniakami
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Książka kucharska wyd. Printex II

Wołowina « poprzedni | następny »
Przepis redakcyjny
Wołowina duszona z ziemniakami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

wołowina z ziemniakami


trudność: łatwe
czas:

Wołowina duszona z ziemniakami - SKŁADNIKI:

  • 300-400 g wołowiny (najlepiej polędwicy wołowej),
  • 3 cebule,
  • 600 g ziemniaków,
  • 100 g boczku wędzonego,
  • 2 szklanki bulionu wołowego,
  • musztarda,
  • olej do smażenia,
  • sól i pieprz do smaku.

Wołowina duszona z ziemniakami - PRZYGOTOWANIE:

Wołowinę umyć, pokroić na kotlety, zbić tłuczkiem do mięsa. Kotlety posmarować musztardą. W rondlu stopić pokrojony w kostkę boczek. Dodać obrane, pokrojone w plasterki ziemniaki i cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na cebulę ułożyć mięso, osolić, zalać bulionem lub wodą, przykryć, dusić na małym ogniu około 30 minut.

Przed podaniem udekorować posiekaną zieleniną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wołowina duszona z ziemniakami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Kotlety mielone z gorgonzolą i gruszką Strogonow z sosem worcestershire Mielone zraziki nadziewane porem i papryką
Szponder w sosie chrzanowym Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Wołowina w winie i pieprzu
Sezonowe leczo z wołowiną Gulasz tatarski Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu
 Rozbef wołowy w sosie chimichurri Pieczeń rzymska z jajkiem podpiekana w sosie pomid Papryka faszerowana na ostro

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane