Strona główna Wołowina duszona z ziemniakami

Wołowina duszona z ziemniakami
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Książka kucharska wyd. Printex II

Wołowina « poprzedni | następny »
Przepis redakcyjny
Wołowina duszona z ziemniakami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

wołowina z ziemniakami


trudność: łatwe
czas:

Wołowina duszona z ziemniakami - SKŁADNIKI:

  • 300-400 g wołowiny (najlepiej polędwicy wołowej),
  • 3 cebule,
  • 600 g ziemniaków,
  • 100 g boczku wędzonego,
  • 2 szklanki bulionu wołowego,
  • musztarda,
  • olej do smażenia,
  • sól i pieprz do smaku.

Wołowina duszona z ziemniakami - PRZYGOTOWANIE:

Wołowinę umyć, pokroić na kotlety, zbić tłuczkiem do mięsa. Kotlety posmarować musztardą. W rondlu stopić pokrojony w kostkę boczek. Dodać obrane, pokrojone w plasterki ziemniaki i cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na cebulę ułożyć mięso, osolić, zalać bulionem lub wodą, przykryć, dusić na małym ogniu około 30 minut.

Przed podaniem udekorować posiekaną zieleniną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wołowina duszona z ziemniakami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Wołowina w winie i pieprzu  Sezonowe leczo z wołowiną
Gulasz tatarski Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu  Rozbef wołowy w sosie chimichurri
Pieczeń rzymska z jajkiem podpiekana w sosie pomid Papryka faszerowana na ostro Wołowe zawijańce w pomidorach gotowane na parze
Kotlety mielone z suszonymi grzybami Lasagne z kapustą pekińską i wołowiną Taco Bravo i inne

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane