MysiaZuzia

MysiaZuzia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 218]

Wołowina po burgundzku 7

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wytrawna wołowina po burgundzku, warta zachodu.

Wołowina po burgundzku 7 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wołowina po burgundzku 7

 

Sposób przygotowania:

Wołowina po burgundzku 7
Przygotować marynatę z posiekanych ząbków czosnku, ziół, 1 pokrojonej cebulki oraz butelki wina. Wołowinę pokroić na sporą kostkę i włożyć do marynaty. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Na patelni podsmażyć 2 pokrojone w piórka cebule. Następnie podsmażyć pieczarki. Wołowinę odsączyć z marynaty i podsmażyć na oliwie.. Przełożyć do garnka. Dodać cebulę oraz pokrojoną w talarki marchewkę. Marynatę podgrzać i zalać nią mięso. Gotować pod przykryciem przez 2 godziny. Dodać pieczarki i dusić jeszcze 20 minut. Podawać z młodymi ziemniakami i sałatą.
Wołowina po burgundzku 7
Z wina oraz przypraw przygotować aromatyczną marynatę
Wołowina po burgundzku 7
Wołowinę marynować przez co najmniej godzinę
Wołowina po burgundzku 7
Posmażyć osączoną z marynaty wołowinę na oliwie
Wołowina po burgundzku 7
Wołowinę zalać marynatą i dusić przez wie godziny