Strona główna Wołowina w sosie własnym

Wołowina w sosie własnym

Wołowina, Dania « poprzedni | następny »
Galeo offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 94
Wołowina w sosie własnym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wołowina w sosie własnym najlepiej smakuje z ziemniakami z wody i gotowanymi warzywami.


trudność: łatwe
czas:

Wołowina w sosie własnym - SKŁADNIKI:

  • Danie dla 4 osób:
  • 60 dag wołowiny bez kości,
  • 2 cebule,
  • 6 suszonych grzybów,
  • sól,
  • 2 łyżki smalcu,
  • produkty Galeo:
  • Bulion grzybowy - ½ szklanki,
  • Pieprz czarny mielony,
  • Papryka słodka.

Wołowina w sosie własnym - PRZYGOTOWANIE:

Mięso płuczemy, nacieramy solą i przyprawiamy pieprzem. W garnku rozgrzewamy tłuszcz, wkładamy mięso, które równomiernie podsmażamy i przyprawiamy papryką. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Gdy cebula się zrumieni, dodajemy bulion grzybowy (przygotowany wg przepisu na opakowaniu), suszone grzyby i dusimy pod przykryciem przez około 2 godz., obracając mięso od czasu do czasu i uzupełniając ubytki wody. Miękkie mięso kroimy w plastry. Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wołowina w sosie własnym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Wołowe roladki z dynią w sosie pieczarkowym Wołowina z domową harissą "Kiszone" mielone
Kotlety mielone z gorgonzolą i gruszką Strogonow z sosem worcestershire Mielone zraziki nadziewane porem i papryką
Szponder w sosie chrzanowym Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Wołowina w winie i pieprzu
Sezonowe leczo z wołowiną Gulasz tatarski Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane