Strona główna Wołowina w sosie własnym

Wołowina w sosie własnym

Wołowina, Dania « poprzedni | następny »
Galeo

Mistrz Kuchni
Przepisy: 94
Wołowina w sosie własnym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wołowina w sosie własnym najlepiej smakuje z ziemniakami z wody i gotowanymi warzywami.


trudność: łatwe
czas:

Wołowina w sosie własnym - SKŁADNIKI:

  • Danie dla 4 osób:
  • 60 dag wołowiny bez kości,
  • 2 cebule,
  • 6 suszonych grzybów,
  • sól,
  • 2 łyżki smalcu,
  • produkty Galeo:
  • Bulion grzybowy - ½ szklanki,
  • Pieprz czarny mielony,
  • Papryka słodka.

Wołowina w sosie własnym - PRZYGOTOWANIE:

Mięso płuczemy, nacieramy solą i przyprawiamy pieprzem. W garnku rozgrzewamy tłuszcz, wkładamy mięso, które równomiernie podsmażamy i przyprawiamy papryką. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Gdy cebula się zrumieni, dodajemy bulion grzybowy (przygotowany wg przepisu na opakowaniu), suszone grzyby i dusimy pod przykryciem przez około 2 godz., obracając mięso od czasu do czasu i uzupełniając ubytki wody. Miękkie mięso kroimy w plastry. Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wołowina w sosie własnym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Ostra wołowina po koreańsku Pieczeń wołowa z miodem Meksykańskie pulpeciki
Na kanapki: pieczona wołowina Pikantny gulasz wołowy Köttbullar - klopsiki szwedzkie a`la Igraszki
Wołowina w sosie Hamburgery Milczara Wołowina z pak choi
Karminadle wieprzowo-wołowe Eli Paprykowe naleśniki z wołowym farszem Zraziki wołowe z papryką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane