Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Wołowina w sosie własnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wołowina w sosie własnym najlepiej smakuje z ziemniakami z wody i gotowanymi warzywami.

Wołowina w sosie własnym

Składniki:

Wołowina w sosie własnym

 

  • Danie dla 4 osób:
  • 60 dag wołowiny bez kości,
  • 2 cebule,
  • 6 suszonych grzybów,
  • sól,
  • 2 łyżki smalcu,
  • produkty Galeo:
  • Bulion grzybowy - ½ szklanki,
  • Pieprz czarny mielony,
  • Papryka słodka.

Sposób przygotowania:

Wołowina w sosie własnym
Mięso płuczemy, nacieramy solą i przyprawiamy pieprzem. W garnku rozgrzewamy tłuszcz, wkładamy mięso, które równomiernie podsmażamy i przyprawiamy papryką. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Gdy cebula się zrumieni, dodajemy bulion grzybowy (przygotowany wg przepisu na opakowaniu), suszone grzyby i dusimy pod przykryciem przez około 2 godz., obracając mięso od czasu do czasu i uzupełniając ubytki wody. Miękkie mięso kroimy w plastry.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl