Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Wołowina zapiekana w cieście

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zarobić ciasto, a gdy wyrośnie upiec w tortownicy lub podłużnej formie. Umyte mięso

Wołowina zapiekana w cieście

Składniki:

Wołowina zapiekana w cieście

 

Sposób przygotowania:

Wołowina zapiekana w cieście
Zarobić ciasto, a gdy wyrośnie upiec w tortownicy lub podłużnej formie. Umyte mięso włozyc do garnka z małą ilością wody, jarzynami i przyprawami. Dusić aż będzie miękkie. Sos przyprawić mąką ze smietaną, zagotować i rozprowadzić zółtkami. Gdy ciasto ostygnie ściąć wierzch, wydrążyć miękki środek, lekko posmarować wewnątrz masłęm i posypac tartym serem. Układać w środku plasterki pieczeni, zwilżane przygotowanym sosem, wszystko jeszcze podlać sosem i posypac serem, przykryć ściętą pokrywą. Wstawić do piekarnika na 20 minut. Gotowe danie krajac jak pasztet podając resztę sosu w sosjerce.