cooked

cooked

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Wołowo - drobiowy rosół

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jedna z najpopularniejszych polskich zup. Smaczna sama w sobie, a także doskonała jako baza do innych zup np. pomidorowej.

Wołowo - drobiowy rosół

Składniki:

Wołowo - drobiowy rosół

 

 

Sposób przygotowania:

Wołowo - drobiowy rosół
Mięso umyj, większe kawałki pokrój na pół. Marchewkę, seler, por, pietruszkę obierz i umyj. Wszystko wrzuć do garnka, zalej wodą, by przykryła wszystkie składniki i postaw na ogniu. Cebulkę lekko przypal na palniku gazowym lub przypiecz na suchej patelni i dodaj do wywaru. Dodaj także liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty i odrobinę soli. Powstającą szumowinę na wierzchu zbieraj łyżką cedzakową i gotuj tak długo, aż mięso będzie miękkie - będzie odchodzić od kości. Całość dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawać gorący z kawałkami marchewki i posiekaną natką pietruszki oraz makaronem. 

Tagi:

indyk