Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Wołowy tatar

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smak mojego dzieciństwa, którego dawno nie jadłam.

Wołowy tatar Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wołowy tatar

 

Sposób przygotowania:

Wołowy tatar
Polędwicę dokładnie oczyszczamy, płuczemy. Osuszamy papierowym ręcznikiem, mielimy maszynką lub bardzo drobno siekamy. Cebulę obieramy, również drobniutko siekamy. 2 łyżki cebuli dodajemy do mięsa. Wlewamy wodę, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Na talerze nakładamy porcję tatara, na środku robimy wgłębienie, w które wbijamy żółtko jaja. Przybieramy drobno posiekanymi ogórkami i grzybkami, a także całymi kaparami. Posypujemy odrobiną świeżo mielonego pieprzu.
Wołowy tatar
Polędwicę dokładnie oczyszczamy, płuczemy. Osuszamy papierowym ręcznikiem, mielimy maszynką lub bardzo drobno siekamy. Cebulę obieramy, również drobniutko siekamy. 2 łyżki cebuli dodajemy do mięsa.
Wołowy tatar
Wlewamy wodę, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
Wołowy tatar
Na talerze nakładamy porcję tatara, na środku robimy wgłębienie, w które wbijamy żółtko jaja.

Tagi:

kapary