Chupi_in_the_kitchen

Chupi_in_the_kitchen

Starszy Kucharz
[Przepisów: 11]

Wrapy "Why not?"

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Uwielbiam smażoną czerwoną fasolę. Najczęściej kupuję już gotowe pure w puszce - do kupienia na dziale z kuchnią meksykańską.

Wrapy "Why not?"

Składniki:

Wrapy "Why not?"

 

  • Składniki na dip guacamole - w przepisie na Awokadową Rozkosz -polecam
  • Do grillowanych wrap:
  • 2 miękkie placki tortilla
  • Mała czerwona cebula
  • średniej wielkości czerwona papryka
  • 4 duże pieczarki
  • Oliwa z oliwek
  • Smażona czerwona fasola ( pure ) 4 płaskie łyżki
  • przyprawy : sól / pieprz - ewentualnie suszone zioła prowansalskie

Sposób przygotowania:

Wrapy "Why not?"
Danie banalnie proste, ale ten smak z pewnością niebanalny. Warzywa kroimy na cienkie plasterki ( papryka/cebula oraz pieczarki ) i podsmażamy na oliwie z oliwek dodając odrobinę przypraw. Gdy warzywa odpowiednio zmiękną ( wedle upodobania ) , wykładamy je na tortille, wcześniej posmarowane puer z fasoli. Tortille zawijamy w zgrabne krokiety i grillujemy na grillu elektrycznym do momentu aż placki będą ładnie zarumienione. Gotowe wrapy podawać można z domowym guacamole, albo gęstą śmietaną, by zrównoważyć dość syte tortille. Smacznego.