Strona główna Wuzetka z kremem jogurtowym

Wuzetka z kremem jogurtowym

Ciasta « poprzedni | następny »
PaniTereska - autor przepisu Wuzetka z kremem jogurtowym offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 98
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Wuzetka z kremem jogurtowym
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 22

Zapraszam do spróbowania mojej wspaniałej wuzetki z kremem jogurtowym.


trudność: średne
czas:

Wuzetka z kremem jogurtowym - SKŁADNIKI:

  • Ciasto:
  • 250 g margaryny
  • 3 łyżki kakao
  • 2 szklanki cukru
  • 125 ml wody
  • 2 szklanki mąki
  • 5 jajek
  • 1 Proszek do pieczenia 15 g Dr. Oetkera
  • Krem:
  • 300 ml jogurtu naturalnego
  • 500 ml wody
  • 2 Kremy jogurtowe 3 minuty Dr. Oetkera
  • Do dekoracji:
  • 2 szklanki wiśni z kompotu
  • 1 Ażurki z czekolady deserowej Dr. Oetkera

Wuzetka z kremem jogurtowym - PRZYGOTOWANIE:

Sposób przygotowania: Margarynę, kakao, cukier, wodę zagotować i odstawić do wystudzenia. Do zimnej masy dodać przesianą mąkę, jajka i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać mikserem. Ciasto wylać na blachę o wym. 25 x 36 cm, wyłożoną papierem do pieczenia, a następnie wyrównać. Piec około 50 min. Piekarnik gazowy: temp. 180º C (powinien być podgrzany) Piekarnik elektryczny: temp. 180º C (powinien być podgrzany) Wystudzone ciasto przekroić poziomo na połowę. Do wysokiego naczynia dodać jogurt i wodę, następnie mieszać mikserem na najniższych obrotach, stopniowo wsypując zawartość torebek. Po wstępnym połączeniu składników, całość miksować na najwyższych obrotach 3 minuty. Gotowym kremem przełożyć spód ciasta odkładając 1/3 do dekoracji. Równomiernie rozłożyć część wiśni i przykryć drugim blatem ciasta lekko dociskając. Wierzch ciasta przełożyć cienką warstwą kremu i udekorować za pomocą szprycki rozetkami, ozdobić wiśniami i ażurkami.



Komentarze do Wuzetka z kremem jogurtowym (strona 1 z 2)  
anullka7

anullka7
offline

2009-05-12 16:03
Nic dodać nic ująć, super ciacho:) zresztą jak wszystkie Pani ciasta :)Pozdrawiam.
Skomentuj
Oceń:
0
kinga

kinga
offline

2009-05-12 16:31
Az slinka cieknie:))
Skomentuj
Oceń:
0
misia53

misia53
offline

2009-05-12 19:13
Pychota!
Skomentuj
Oceń:
0
Sarenka

Sarenka
offline

2009-05-12 18:49
Wszystko co Pani zrobi ucieszy moje oczy :)
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka
offline

2009-05-12 19:56
Sarenka napisał(a):

Wszystko co Pani zrobi ucieszy moje oczy :)

Masz rację Sarenko.Bardzo efektownie te słodkości wyglądają w wydaniu p.Tereski.
Skomentuj
Oceń:
0
siwa12345

siwa12345
offline

2009-05-13 10:49
Jak zwykle,pyszne.Do ulubionych i 5
Skomentuj
Oceń:
0
PaniTereska

PaniTereska
offline

2009-05-13 17:13
Serdecznie dziękuję za miłe słowa,
a wuzetka była rzeczywiście przepyszna :)
Skomentuj
Oceń:
0
misia13

misia13
offline

2009-05-14 09:47
apetycznie wyglada,do ulubionych zabieram by móc zrobic w domu takie cudo....
Skomentuj
Oceń:
0
Bahus

Bahus
offline

2009-05-18 00:26
Piątka....przepis REWELACYJNY!!!
Skomentuj
Oceń:
0
magdaCh

magdaCh
offline

2009-06-14 19:08
Dzień dobry, proszę o poradę czym najlepiej jest nasączyć ciemny biszkopt do ciasta WZ? Dziekuję serdecznie i pozdrawiam
Skomentuj
Oceń:
0
PaniTereska

PaniTereska
offline

2009-06-17 11:40
magdaCh napisał(a):

Dzień dobry, proszę o poradę czym najlepiej jest nasączyć ciemny biszkopt do ciasta WZ? Dziekuję serdecznie i pozdrawiam

Pani Magdo,
ciasto do tego przepisu nie wymaga nasączania, jednak jeśli woli Pani nasączyć, można to zrobić np rumem.
Serdecznie pozdrawiam Teresa
Skomentuj
Oceń:
0
dzesika194

dzesika194
offline

2009-08-31 11:14
Przepyszne ciasto i szybkie w robieniu.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Mazurek Wielkanocny - Zająć Wielkanocny koszyczek drożdżowy Miodzio babki i babeczki
Sernik z masą krówkową Pomarańczowa babka na białkach Mazurek orzechowo-czekoladowy
Mazurek Wielkanocny -jajo Orzeszki z masą kawową -masa Ciasto tradycyjna zebra
Wilgotne ciasto bakaliowe  Tort wiśniowo - śmietanowy Wielkanocny keks
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane