Strona główna Wuzetka z kremem jogurtowym

Wuzetka z kremem jogurtowym

Ciasta « poprzedni | następny »
PaniTereska - Przepis na: Wuzetka z kremem jogurtowym offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 98
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Wuzetka z kremem jogurtowym
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 22

Zapraszam do spróbowania mojej wspaniałej wuzetki z kremem jogurtowym.


trudność: średne
czas:

Wuzetka z kremem jogurtowym - SKŁADNIKI:

  • Ciasto:
  • 250 g margaryny
  • 3 łyżki kakao
  • 2 szklanki cukru
  • 125 ml wody
  • 2 szklanki mąki
  • 5 jajek
  • 1 Proszek do pieczenia 15 g Dr. Oetkera
  • Krem:
  • 300 ml jogurtu naturalnego
  • 500 ml wody
  • 2 Kremy jogurtowe 3 minuty Dr. Oetkera
  • Do dekoracji:
  • 2 szklanki wiśni z kompotu
  • 1 Ażurki z czekolady deserowej Dr. Oetkera

Wuzetka z kremem jogurtowym - PRZYGOTOWANIE:

Sposób przygotowania: Margarynę, kakao, cukier, wodę zagotować i odstawić do wystudzenia. Do zimnej masy dodać przesianą mąkę, jajka i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać mikserem. Ciasto wylać na blachę o wym. 25 x 36 cm, wyłożoną papierem do pieczenia, a następnie wyrównać. Piec około 50 min. Piekarnik gazowy: temp. 180º C (powinien być podgrzany) Piekarnik elektryczny: temp. 180º C (powinien być podgrzany) Wystudzone ciasto przekroić poziomo na połowę. Do wysokiego naczynia dodać jogurt i wodę, następnie mieszać mikserem na najniższych obrotach, stopniowo wsypując zawartość torebek. Po wstępnym połączeniu składników, całość miksować na najwyższych obrotach 3 minuty. Gotowym kremem przełożyć spód ciasta odkładając 1/3 do dekoracji. Równomiernie rozłożyć część wiśni i przykryć drugim blatem ciasta lekko dociskając. Wierzch ciasta przełożyć cienką warstwą kremu i udekorować za pomocą szprycki rozetkami, ozdobić wiśniami i ażurkami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wuzetka z kremem jogurtowym (strona 1 z 2)  
anullka7

anullka7
offline

2009-05-12 16:03
Nic dodać nic ująć, super ciacho:) zresztą jak wszystkie Pani ciasta :)Pozdrawiam.
Skomentuj
Oceń:
0
kinga

kinga
offline

2009-05-12 16:31
Az slinka cieknie:))
Skomentuj
Oceń:
0
misia53

misia53
offline

2009-05-12 19:13
Pychota!
Skomentuj
Oceń:
0
Sarenka

Sarenka
offline

2009-05-12 18:49
Wszystko co Pani zrobi ucieszy moje oczy :)
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka
offline

2009-05-12 19:56
Sarenka napisał(a):

Wszystko co Pani zrobi ucieszy moje oczy :)

Masz rację Sarenko.Bardzo efektownie te słodkości wyglądają w wydaniu p.Tereski.
Skomentuj
Oceń:
0
siwa12345

siwa12345
offline

2009-05-13 10:49
Jak zwykle,pyszne.Do ulubionych i 5
Skomentuj
Oceń:
0
PaniTereska

PaniTereska
offline

2009-05-13 17:13
Serdecznie dziękuję za miłe słowa,
a wuzetka była rzeczywiście przepyszna :)
Skomentuj
Oceń:
0
misia13

misia13
offline

2009-05-14 09:47
apetycznie wyglada,do ulubionych zabieram by móc zrobic w domu takie cudo....
Skomentuj
Oceń:
0
Bahus

Bahus
offline

2009-05-18 00:26
Piątka....przepis REWELACYJNY!!!
Skomentuj
Oceń:
0
magdaCh

magdaCh
offline

2009-06-14 19:08
Dzień dobry, proszę o poradę czym najlepiej jest nasączyć ciemny biszkopt do ciasta WZ? Dziekuję serdecznie i pozdrawiam
Skomentuj
Oceń:
0
PaniTereska

PaniTereska
offline

2009-06-17 11:40
magdaCh napisał(a):

Dzień dobry, proszę o poradę czym najlepiej jest nasączyć ciemny biszkopt do ciasta WZ? Dziekuję serdecznie i pozdrawiam

Pani Magdo,
ciasto do tego przepisu nie wymaga nasączania, jednak jeśli woli Pani nasączyć, można to zrobić np rumem.
Serdecznie pozdrawiam Teresa
Skomentuj
Oceń:
0
dzesika194

dzesika194
offline

2009-08-31 11:14
Przepyszne ciasto i szybkie w robieniu.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Słoneczny sernik dyniowy Królewiec mojej mamy Rolada z dynią i jabłkiem
Pyszna karpatka Eli Sernik czekoladowy Ciasto serowy domek
Kosmiczne ciasto szpinakowe Ciasto z herbatą matcha i jabłkami Truskawkowy obłoczek
Murzynek z budyniem i biszkoptami Ciasto dwukolorowe z posypką z orzeszków Wedlowski przekładaniec wg S. Anastazji

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane