gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Wuzetka z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wuzetka pyszny czekoladowy biszkopt przełożony serową masą z dodatkiem migdałów polana mleczną czekoladą.

Wuzetka z migdałami

Składniki:

Wuzetka z migdałami

 

Sposób przygotowania:

Wuzetka z migdałami
Ciasto; Cukier z masłem ucieramy, dodajemy jajka , miksujemy. Dodajemy resztę składników, miksujemy na gładką masę. Pieczemy 50 min w 180 stopniach. Masa; Wszystko delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy żelatynę. Ciasto studzimy, przekrawamy na pół. Nasączamy biszkopt. przekładamy masą. Wierzch możemy polać rozpuszczoną czekoladą i posypać migdałami. smacznego.