rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Wypchana papryka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Na diecie Dukana nie trzeba jeść tylko suchego mięsa:)

Wypchana papryka

Składniki:

Wypchana papryka

 

  • 2 papryki czerwone
  • 0,5kg mięsa mielonego z indyka
  • kilka pieczarek
  • cebula
  • sól,pieprz
  • jajko
  • otręby owsiane
  • przecier pomidorowy
  • skrobia kukurydziana
  • kostka bulionowa o obniżonej zawartości tłuszczu

Sposób przygotowania:

Wypchana papryka
Mięso wymieszać z jajkiem,pokrojonymi w kostkę pieczarkami,posiekaną drobno cebulą,solą,pieprzem i otrębami.Kostkę rosołową rozpuścić w 0,5l wody.Papryki przekroić na pół, oczyścić z gniazd nasiennych.Masę mięsną napchać w papryki.Ułożyć w naczyniu żaroodpornego i wlać bulion.Przykryć i wstawić do nagrzanego do 200st C piekarnika na około 40-45 min.Z bulionu z pieczenia i przecieru zrobić sos pomidorowy,zagęścić skrobią.Podawać zaraz po przyrządzeniu z sosem.