Strona główna wywar z kości

wywar z kości

Zupy « poprzedni | następny »
agata1722

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 518
wywar z kości
oceń:  
ocena: 2/5
głosów: 4

nadaje sie prawie do każdej zupki


trudność: łatwe
czas:

wywar z kości - SKŁADNIKI:

  • 100 g kości

wywar z kości - PRZYGOTOWANIE:

Umyte kości włożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować przez 4 godziny na wolnym ogniu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do wywar z kości (strona 1 z 1)  
magdafer

magdafer

2010-08-12 10:52
......i to wszystko?nawet do wywaru z kosci dodaje sie wloszczyzne,zeby cos z tego powstalo....kiepski przepis
Skomentuj
Oceń:
0
luna19

luna19

2010-08-13 19:46
ty tak gotujesz? wspólczuje rodzinie
Skomentuj
Oceń:
0
yola

yola

2010-08-13 21:25
Agata i ty poważnie traktujesz ten portal czy jesteś tu dla śmichu?Tu gotują nie tylko eksperci ale i początkujący szukają czegoś dla siebie.Jak się wezmą za Twoje przepisy to nie wiem czy im się nie odechce gotowania.
Skomentuj
Oceń:
0
Babciagramolka

Babciagramolka

2010-08-13 22:06
A ja bym powiedziała tak- przepis jest po prostu urwany i nie dopisano do czego taki wywar się używa . Kiedyś gotowano takie wywary jako bazę do wykorzystania przy robieniu zup, sosów .Tyle że warto by dopisać , że wywar trzeba potem przecedzić .Jak się kości gotuje przez 4 godziny na średnim gazie to 3/4 płynu jakim zalano kości odparuje , a wywar po ostudzeniu zamieni się samoistnie w galaretkę /Taką galaretkę można przechowywać w zimie jakiś czas biorąc potem do rozrobienia w wodzie w celu zrobienia zupy czy sosu. Tyle że raczej potrzeba zdecydowanie więcej kości niż 100 g ( bo to 10 dag czyli 1 kość ) . Taki bulion na kościach robi się z kilku kilko porąbanych kości ( najlepiej wołowych- szpikowych ) zalanych 2 litrami wody - na końcu zostaje 1 szklanka wywaru .
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Rosół z naleśnikowym makaronem Krem z kukurydzy z kiełbasą Kremowa zupa chrzanowa
Domowy krupnik z kaszą jęczmienną Kluseczki ze szczupaka w wywarze z homara Barszcz biały z jajkiem
Żurek w chlebie Miseczki chlebowe na kefirze Owsiany zakwas na żurek
Staropolska czernina Zupa z czerwonej soczewicy Krem ziemniaczany z porem i serkiem topionym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

  • Wygraj kartę o wartości 200zł! Wygraj kartę o wartości 200zł!

    Czy znasz produkty Hortex, które zawierają
paprykę? Wymień przynajmniej trzy i napisz: jakie
 jest Twoje ulubione danie z papryką? Uzasadnij
swoją odpowiedź. Do wygrania 5 kart DUKA o wartości 200 zł każda. Konkurs trwa od 18.03. do 31.03. Zapraszamy!

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane