KamiluŚkaa

KamiluŚkaa

Kucharz
[Przepisów: 8]

Z delicjami i plackiem kokosowo-makowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny placek na każdą okazję.

Z delicjami i plackiem kokosowo-makowym

Składniki:

Z delicjami i plackiem kokosowo-makowym

 

  • Biszkopt:
  • 6 jaj
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • Na placek kokosowo-makowy:
  • 6 białek
  • 1 szklanka cukru
  • 20 dag kokosu
  • 1/3 szklanki maku (suchego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

 

 

  • Do przełożenia placka dodatkowo:
  • opakowanie ciastek "Delicje" o dowolnym smaku
  • 2 galaretki w tym samym smaku

 

Sposób przygotowania:

Z delicjami i plackiem kokosowo-makowym
Wykonanie biszkoptu: 1. Białka ubić na sztywno i dodać cukier i żółtka 2. Dodać resztę składników i wymieszać 3. Piec w 180° przez 35 min Wykonanie kremu: 1. W 1/2 szkl. mleka roztrzepać żółtka i dodać obydwie mąki 2. Resztę mleka zagotować z cukrem, później dodać przygotowaną wcześniej mieszanką i zagotować. 3. Margarynę utrzeć dodając po 1 łyżce otrzymany budyń. Wykonanie placka kokosowo-makowego 1. Ubić białka na sztywno, dodać cukier. 2. Do białek z cukrem dodać resztę suchych składników, wymieszać 3. Piec w 170° przez 35 min Przełożenie placka BISZKOPT - 1/2 KREMU - PLACEK KOKOSOWO-MAKOWY - 1/2 KREMU - CIASTKA "DELICJE" - GALARETKA