Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zabaglione cytrynowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

W żaroodpornej misce ubić trzepaczką żółtka i cukier na puszystą, kremową

Zabaglione cytrynowe

Składniki:

Zabaglione cytrynowe

 

  • 3 żółtka
  • 1/4 szkl cukru
  • 1,5 łyżki wina marsala
  • 1/4 szkl soku z cytryny
  • 1/2 szkl białego wina
  • 8 biszkoptów migdałowych

Sposób przygotowania:

Zabaglione cytrynowe
W żaroodpornej misce ubić trzepaczką żółtka i cukier na puszystą, kremową masę. Dodać wino marsala i białe oraz sok z cytryny, ubijać aż składniki dobrze się połączą. Miskę umieścić na garnku z wrzątkiem i mieszać 5 min lub do chwili gdy masa zgęstnieje. Przełożyć do szklanych czarek i podawać z biszkoptami.