Żabie udka

p.haju - Przepis na: Żabie udka offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 38
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Żabie udka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Po prostu wyśmienite co nieco


trudność: łatwe
czas:

Żabie udka - SKŁADNIKI:

Żabie udka - PRZYGOTOWANIE:

Udka posolić, posypać pieprzem i obtoczyć w mące. Czosnek i natkę pietruszki posiekać. Na patelni rozgrzać masło, by następnie powkładać udka, po przypieczeniu z jednej strony, przewrócić na drugą stronę i podpiec. Pod koniec pieczenia, ca. 1 – 2 minuty, włożyć posiekany czosnek i posypać posiekaną pietruszką. Smacznego :)) PS Można podawać z białym lub czerwonym wytrawnym winem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Żabie udka (strona 1 z 2)  
Pyza

Pyza
offline

2011-02-07 16:42
zacznijmy od tego: skąd je wziąć?!
Skomentuj
Oceń:
0
p.haju

p.haju
offline

2011-02-07 17:14
Ja je dostałem w Realu.
Oczywiście zdaję sobie sprawę z trudności z uzyskaniem niektórych środków spożywczych,... może by tak poszukać w jakichś dużych "ekskluzywnych" sklepach TESCO, Carrefour, Galerie Kaufhof, Wall-Mart
Skomentuj
Oceń:
0
Mooi26

Mooi26
offline

2011-02-07 17:53
nawet bym je zjadła;)
Skomentuj
Oceń:
0
Ania Hosz

Ania Hosz
offline

2011-02-07 18:14
Wierzę na słowo, że smaczne...ale mnie na sam widok robi się niedobrze....od razu widzę żaby skaczące po ogrodzie- sorry:(
Skomentuj
Oceń:
0
dusia30

dusia30
offline

2011-02-07 19:15
A ja bym spróbowała:)
Skomentuj
Oceń:
0
mania

mania
offline

2011-02-07 22:02
To danie dla odwaznych ,:) nie dla mnie , az mnie dreszcz przeszedl :))) brrr
Skomentuj
Oceń:
0
montajka

montajka
offline

2011-02-07 23:18
Wyglądają drastycznie jak takie miniaturowe kobiece biodra z nogami i talią odcięte od korpusu ;) Może jakiś inny sposób przyrządzenia i podania ?
Skomentuj
Oceń:
0
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2011-02-08 01:21
montajka napisał(a):

Wyglądają drastycznie jak takie miniaturowe kobiece biodra z nogami i talią odcięte od korpusu ;) Może jakiś inny sposób przyrządzenia i podania ?

Jak zobaczylam to zdjecie to mialam takie samo skojarzenie .....raczej bym sie nie skusila...chyba ze bym nie wiedziala co jem..:)
Skomentuj
Oceń:
0
Pyza

Pyza
offline

2011-02-07 20:30
p.haju - są mrożone? i jak duże opakowania? może się skuszę...
Skomentuj
Oceń:
0
Pyza

Pyza
offline

2011-02-07 20:30
i jeszcze ciekawi mnie cena...chociaż orientacyjnie
Skomentuj
Oceń:
0
p.haju

p.haju
offline

2011-02-08 04:48
Pyza napisał(a):

i jeszcze ciekawi mnie cena...chociaż orientacyjnie

W Asia-shopach są świeże, cenowo lokują się w okolicach 10,- € za kilogram
Skomentuj
Oceń:
0
Sarenka

Sarenka
offline

2011-02-07 17:50
Smakowaly ??? :)
Skomentuj
Oceń:
0
p.haju

p.haju
offline

2011-02-08 04:58
Sarenka napisał(a):

Smakowaly ??? :)

Oczywiście!!! :))
Smakiem przypominają skrzydełka kurczaka lub przepiórki.
Skomentuj
Oceń:
0
luna19

luna19
offline

2011-02-08 07:44
szkoda ze nie pokazałes po przygotowaniu..
Nie wiem czy bym sie odważyla, musialabym mieć troche czasu na oswojenie sie z myslą ze mam to zjeść :PP
Skomentuj
Oceń:
0
p.haju

p.haju
offline

2011-02-08 13:28
luna19 napisał(a):

szkoda ze nie pokazałes po przygotowaniu..
Nie wiem czy bym sie odważyla, musialabym mieć troche czasu na oswojenie sie z myslą ze mam to zjeść :PP

Jako, że zapomniałem i nie zdążyłem zrobić fotek gotowej potrawy (chyba było z szwagrem za dużo wina), wkleiłem mnie ze szwagrem do forum o żabich udkach, poniżej link:
http://forum.gotujmy.pl/zabie-udka---komentarze,watek,138112.html,watek,138112.html
Skomentuj
Oceń:
0
Tit

Tit
offline

2011-02-22 16:37
Wyglądają rzeczywiście żabio-udkowo - podziwiam odwagę :)

Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przekąski
Zapiekane figi z serem i szynką Jabłkowe chipsy cynamonowe Nadziane francuskie koperty
Przekąska z papryczek chilli Śmietankowe ślimaczki z grzybami i dynią Ryżowa sałatka z paluszkami surimi i z jajkami
Domowe hamburgery Smażone paluszki krabowe Kwiaty cukinii faszerowane ricottą
Kapusta kiszona zasmażana z pieczarkami Fasolka szparagowa z pomidorami,fetą i sezamem Pieczarki faszerowane kaszanką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane