Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Zabielany barszczyk z botwina

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wiosenny barszczyk z botwinka.

Zabielany barszczyk z botwina

Składniki:

Zabielany barszczyk z botwina

 

Sposób przygotowania:

Zabielany barszczyk z botwina
Buraki obieramy i myjemy,botwine myjemy.Jesli burczki przy botwinie sa malutkie kroimy je w plasterki,jesli wieksze to w kawalki.Jesli mamy male buraczki mozna dodac 2-3 duze buraki.Botwine drobno kroimy i gotujemy z pokrojonymi burkami i odrobina soli,kiedy woda nabierze ladnego czerwonego koloru,a buraki zrobia sie miekkie,rozrabiamy make z woda,dodajemy smietane i mieszamy,kiedy uzyskamy jednolita konsystencje dolewamy barszczu i mieszamy,dopiero wtedy wlewamy wszystko razem do garnka.Takie rozrobienie smietny zapobiega zsiadnieciu sie jej w garnku.Doprawiamy octem i cukrem,tak aby uzyskac slodko-winny smak.

Tagi:

buraki mak