Zacierka

Mączne, Kluski « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Zacierka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 9843

Z mąki i pół szklanki ciepłej osolonej wody zagnieść twarde, lśniące i gładkie


trudność: łatwe
czas:

Zacierka - SKŁADNIKI:

  • 25 dag mąkisól

Zacierka - PRZYGOTOWANIE:

Z mąki i pół szklanki ciepłej osolonej wody zagnieść twarde, lśniące i gładkie ciasto. Utrzeć ciasto na dużych oczkach tarki lub skubać palcami małe kluseczki i rozrzucić je na stolnicy. Gdy przeschną, wrzucić zacierki do osolonego wrzątku i gotować około 10 mm, następnie odcedzić. Podawać do czystych zup lub pieczeni. 100 g - 105 kcal


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zacierka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mączne
Pannukkaku - fiński naleśnik z piekarnika Kluseczki  zajączki z serem i jarmużem Naleśniki z mortadelą i żółtym serem
Naleśniki z parówką, pieczarkami i serem Naleśniki z dżemem truskawkowym Naleśnik z farszem pieczarkowo - cebulowym
Naleśniki z dżemem Naleśniki z powidłami truskawkowo - rabarbarowymi Pomidorowe naleśniki z mięsem mielonym
Naleśniki z serem i musem truskawkowym Mini naleśnikowy tort z jagodami Naleśniki czekoladowe z serem i frużeliną

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane