Zacierka

Mączne, Kluski « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Zacierka offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Zacierka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 9843

Z mąki i pół szklanki ciepłej osolonej wody zagnieść twarde, lśniące i gładkie


trudność: łatwe
czas:

Zacierka - SKŁADNIKI:

  • 25 dag mąkisól

Zacierka - PRZYGOTOWANIE:

Z mąki i pół szklanki ciepłej osolonej wody zagnieść twarde, lśniące i gładkie ciasto. Utrzeć ciasto na dużych oczkach tarki lub skubać palcami małe kluseczki i rozrzucić je na stolnicy. Gdy przeschną, wrzucić zacierki do osolonego wrzątku i gotować około 10 mm, następnie odcedzić. Podawać do czystych zup lub pieczeni. 100 g - 105 kcal


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zacierka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mączne
Domowe pity do kebaba Zapiekane naleśniki a la caprese Pierogi z zielonawymi gołąbkami
Naleśniki czekoladowe z ananasem Dyniowe racuszki Serowe kluski z dyniowym puree
Pizza rzeźnicka Racuszki dyniowe Pierogi z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami
Krokiety z farszem ryżowo kurkowym Racuszki z truskawkami i płatkami owsianymi Limonkowo-miętowe naleśniki z serem i brzoskwinią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj