Zacierka

Mączne, Kluski « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Zacierka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 9843

Z mąki i pół szklanki ciepłej osolonej wody zagnieść twarde, lśniące i gładkie


trudność: łatwe
czas:

Zacierka - SKŁADNIKI:

  • 25 dag mąkisól

Zacierka - PRZYGOTOWANIE:

Z mąki i pół szklanki ciepłej osolonej wody zagnieść twarde, lśniące i gładkie ciasto. Utrzeć ciasto na dużych oczkach tarki lub skubać palcami małe kluseczki i rozrzucić je na stolnicy. Gdy przeschną, wrzucić zacierki do osolonego wrzątku i gotować około 10 mm, następnie odcedzić. Podawać do czystych zup lub pieczeni. 100 g - 105 kcal


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zacierka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mączne
Naleśniki z serem i musem truskawkowym Mini naleśnikowy tort z jagodami Knedle serowe z jeżynami
Herbaciane naleśniki Naleśniki kokosowe Rozgrzewające naleśniki
Naleśniki z mięsem z rosołu Naleśniki z serem i owocami Hot - dog w naleśniku
Naleśniki z ricottą i pomarańczami Placuszki bananowe z czekoladą Naleśniki z białym serem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane