Zacierka

Mączne, Kluski « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Zacierka offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Zacierka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 9843

Z mąki i pół szklanki ciepłej osolonej wody zagnieść twarde, lśniące i gładkie


trudność: łatwe
czas:

Zacierka - SKŁADNIKI:

  • 25 dag mąkisól

Zacierka - PRZYGOTOWANIE:

Z mąki i pół szklanki ciepłej osolonej wody zagnieść twarde, lśniące i gładkie ciasto. Utrzeć ciasto na dużych oczkach tarki lub skubać palcami małe kluseczki i rozrzucić je na stolnicy. Gdy przeschną, wrzucić zacierki do osolonego wrzątku i gotować około 10 mm, następnie odcedzić. Podawać do czystych zup lub pieczeni. 100 g - 105 kcal


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zacierka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mączne
Placuszki z twarogu Pierogi z twarogiem i ziemniakami Naleśniki o smaku migdałowym
Pierogi z kaszanką i leśnymi grzybami Knedle ze śliwką Naleśniki żytnie z twarożkiem jabłkowym
Naleśniki z otrębami owsianymi przełożone jogurtem Naleśniki z serem Krokiety z pieczarkami, oliwkami i mozzarellą
Pizza z pomidorkami koktajlowymi Krokiety z grzybami, kaszą i marchewką Kakaowe naleśniki z mascarpone i owocami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane