Zacierka

Mączne, Kluski « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Zacierka offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Zacierka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 9843

Z mąki i pół szklanki ciepłej osolonej wody zagnieść twarde, lśniące i gładkie


trudność: łatwe
czas:

Zacierka - SKŁADNIKI:

  • 25 dag mąkisól

Zacierka - PRZYGOTOWANIE:

Z mąki i pół szklanki ciepłej osolonej wody zagnieść twarde, lśniące i gładkie ciasto. Utrzeć ciasto na dużych oczkach tarki lub skubać palcami małe kluseczki i rozrzucić je na stolnicy. Gdy przeschną, wrzucić zacierki do osolonego wrzątku i gotować około 10 mm, następnie odcedzić. Podawać do czystych zup lub pieczeni. 100 g - 105 kcal


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zacierka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mączne
Amerykańskie naleśniki z sosem czekoladowym Krokiety z mięsem i warzywami Dyniowe pankejki
Knedle ze śliwkami Placki z dyni z sezamem Puszyste racuchy z jabłkami
Krokiety z kapustą, mięsem i grzybami Kakaowo-gryczane naleśniki z serkiem i malinami Pierogi w polewie bakaliowo-owocowej
Naleśnikowe szaszłyki z mozzarellą Knedle z mięsem mielonym Drożdżowe naleśniki z czekoladowym sosem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane