Zacierki do zupy

Dodatki « poprzedni | następny »
angelusia - Przepis na: Zacierki do zupy offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 85
Zacierki do zupy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zacierki można dodać np. do kartoflanki


trudność: łatwe
czas:

Zacierki do zupy - SKŁADNIKI:

Zacierki do zupy - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę, jajko, sól oraz 2-3 łyżki wody wymieszać w małej misce i zagnieść twarde ciasto. Skubać małe kawałki ciasta i formować w palcach podłużne wałeczki. Zacierki dodać do zupy pod koniec gotowania.
UWAGA
Do ciasta na zacierki można nie dodawać jajka, ale wtedy trzeba wziąć więcej wody. Zamiast skubać ciasto, można je zetrzeć na tarce z dużymi oczkami lub posiekać nożem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zacierki do zupy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Kapusta biała z koperkiem i fasolką Kapusta czerwona z koperkiem Kapusta kiszona zasmażana z fasolą
Pasta twarogowa z cebulą i papryką Kapusta duszona z kalarepką Zasmażana kapusta z suszonymi grzybami
Prażona cebulka Mus dyniowy do potraw wszelakich Sałatka z kapusty do słoików
Smażone paluszki krabowe Placki ziemniaczane z dynią Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane