Zacierki do zupy

Dodatki « poprzedni | następny »
angelusia - Przepis na: Zacierki do zupy offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 85
Zacierki do zupy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zacierki można dodać np. do kartoflanki


trudność: łatwe
czas:

Zacierki do zupy - SKŁADNIKI:

Zacierki do zupy - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę, jajko, sól oraz 2-3 łyżki wody wymieszać w małej misce i zagnieść twarde ciasto. Skubać małe kawałki ciasta i formować w palcach podłużne wałeczki. Zacierki dodać do zupy pod koniec gotowania.
UWAGA
Do ciasta na zacierki można nie dodawać jajka, ale wtedy trzeba wziąć więcej wody. Zamiast skubać ciasto, można je zetrzeć na tarce z dużymi oczkami lub posiekać nożem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zacierki do zupy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Fasolka smażona na maśle z bułka tartą Marchewka z groszkiem i brokułami Paszteciki drożdżowe inaczej
Kanapkowa pasta serowa Szpinak z jajeczkiem Zakwas żytni domowy
Panierowany ser do obiadu Kapusta ze śmietaną Hummus sezamowy
Waniliowa pigwa do herbaty Masełko czosnkowe Pieczone cytrynowe ziemniaki

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane