Zacierki do zupy

Dodatki « poprzedni | następny »
angelusia - Przepis na: Zacierki do zupy offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 85
Zacierki do zupy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zacierki można dodać np. do kartoflanki


trudność: łatwe
czas:

Zacierki do zupy - SKŁADNIKI:

Zacierki do zupy - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę, jajko, sól oraz 2-3 łyżki wody wymieszać w małej misce i zagnieść twarde ciasto. Skubać małe kawałki ciasta i formować w palcach podłużne wałeczki. Zacierki dodać do zupy pod koniec gotowania.
UWAGA
Do ciasta na zacierki można nie dodawać jajka, ale wtedy trzeba wziąć więcej wody. Zamiast skubać ciasto, można je zetrzeć na tarce z dużymi oczkami lub posiekać nożem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zacierki do zupy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Kapusta zasmażana z wędzonym boczkiem Dżem z borówki amerykańskiej Sól morska grzybowa
Ketchup paprykowo-cukiniowy Buraczane gnocchi Prosty ajwar paprykowy
Kanapkowa pasta z kurczaka z ajwarem Soczewica w ostrym sosie Jabłka z majerankiem
Ostra pasta jajeczna Zasmażana kapusta do obiadu Pieczone ziemniaczki z peperoni

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane