Zacierki do zupy

Dodatki « poprzedni | następny »
angelusia

Mistrz Kuchni
Przepisy: 85
Zacierki do zupy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zacierki można dodać np. do kartoflanki


trudność: łatwe
czas:

Zacierki do zupy - SKŁADNIKI:

Zacierki do zupy - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę, jajko, sól oraz 2-3 łyżki wody wymieszać w małej misce i zagnieść twarde ciasto. Skubać małe kawałki ciasta i formować w palcach podłużne wałeczki. Zacierki dodać do zupy pod koniec gotowania.
UWAGA
Do ciasta na zacierki można nie dodawać jajka, ale wtedy trzeba wziąć więcej wody. Zamiast skubać ciasto, można je zetrzeć na tarce z dużymi oczkami lub posiekać nożem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zacierki do zupy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Kanapkowa pasta z curry i łososiem Kotlety ryżowe z papryką i serem Pasta z czerwonej soczewicy
 Sałatka z brązowego ryżu z biała kapustą Chrzanowe masełko ze szczypiorkiem Smarowidło babuni z wątróbką
Pasta z makreli i anchois Duszone warzywa - dodatek do obiadu Pasta z soczewicy i słonecznika
Smalczyk z cieciorki (z jagodami goji) Pasta z zielonej soczewicy Pasta z awokado, szynki, sera żółtego i jajek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane