Strona główna Zając po polsku w śmietanie

Zając po polsku w śmietanie

Zając « poprzedni | następny »
dominika1987

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 282
Zając po polsku w śmietanie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny pieczony zając z śmietanie.


trudność: trudne
czas:

Zając po polsku w śmietanie - SKŁADNIKI:

Zając po polsku w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Wodę zagotować z octem, przyprawami i obranym, pokrojonym w plasterki czosnkiem, ostudzić. Mięso umyć, podzielić na porcje, ułożyć w kamionkowym naczyniu i zalać marynatą. Odstawić w chłodne miejsce na 2 dni. W tym czasie mięso kilkakrotnie obracać. Tak przygotowanego zająca wyjąć z marynaty, opłukać, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i rozmarynem. W brytfannie rozgrzać tłuszcz, zrumienić porcje mięsa, przykryć plasterkami boczku, podlać 1/2 szklanki wody i piec 1 i 1/2-2 godzin, często polewając powstającym sosem (w razie potrzeby podlewać wodą). Mięso wyjąć, kiedy będzie miękkie. Sos z pieczenia połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować, doprawić solą i pieprzem. Polać mięso sosem, posypać natką pietruszki. Podawać z ziemniakami i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zając po polsku w śmietanie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zając
Zrazy z zająca ze smardzami Zając po burgundzku z ziemniaczkami pieczony zajac na swiąteczny obiad
Pasztet z zająca ze śliwką Udko królika w winie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane