Strona główna Zając po polsku w śmietanie

Zając po polsku w śmietanie

Zając « poprzedni | następny »
dominika1987 - Przepis na: Zając po polsku w śmietanie offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 282
Zając po polsku w śmietanie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny pieczony zając z śmietanie.


trudność: trudne
czas:

Zając po polsku w śmietanie - SKŁADNIKI:

Zając po polsku w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Wodę zagotować z octem, przyprawami i obranym, pokrojonym w plasterki czosnkiem, ostudzić. Mięso umyć, podzielić na porcje, ułożyć w kamionkowym naczyniu i zalać marynatą. Odstawić w chłodne miejsce na 2 dni. W tym czasie mięso kilkakrotnie obracać. Tak przygotowanego zająca wyjąć z marynaty, opłukać, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i rozmarynem. W brytfannie rozgrzać tłuszcz, zrumienić porcje mięsa, przykryć plasterkami boczku, podlać 1/2 szklanki wody i piec 1 i 1/2-2 godzin, często polewając powstającym sosem (w razie potrzeby podlewać wodą). Mięso wyjąć, kiedy będzie miękkie. Sos z pieczenia połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować, doprawić solą i pieprzem. Polać mięso sosem, posypać natką pietruszki. Podawać z ziemniakami i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zając po polsku w śmietanie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zając
Zając po burgundzku z ziemniaczkami pieczony zajac na swiąteczny obiad Pasztet z zająca ze śliwką
Udko królika w winie

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane