Strona główna Zając po polsku w śmietanie

Zając po polsku w śmietanie

Zając « poprzedni | następny »
dominika1987 - Przepis na: Zając po polsku w śmietanie offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 282
Zając po polsku w śmietanie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny pieczony zając z śmietanie.


trudność: trudne
czas:

Zając po polsku w śmietanie - SKŁADNIKI:

Zając po polsku w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Wodę zagotować z octem, przyprawami i obranym, pokrojonym w plasterki czosnkiem, ostudzić. Mięso umyć, podzielić na porcje, ułożyć w kamionkowym naczyniu i zalać marynatą. Odstawić w chłodne miejsce na 2 dni. W tym czasie mięso kilkakrotnie obracać. Tak przygotowanego zająca wyjąć z marynaty, opłukać, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i rozmarynem. W brytfannie rozgrzać tłuszcz, zrumienić porcje mięsa, przykryć plasterkami boczku, podlać 1/2 szklanki wody i piec 1 i 1/2-2 godzin, często polewając powstającym sosem (w razie potrzeby podlewać wodą). Mięso wyjąć, kiedy będzie miękkie. Sos z pieczenia połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować, doprawić solą i pieprzem. Polać mięso sosem, posypać natką pietruszki. Podawać z ziemniakami i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zając po polsku w śmietanie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zając
Zając po burgundzku z ziemniaczkami pieczony zajac na swiąteczny obiad Pasztet z zająca ze śliwką
Udko królika w winie

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane