Zajęcze udka w słodkim sosie

         
ocena: 4/5 głosów: 2

Uda zająca umyć pod bieżącą wodą, osuszyć w bibule, doprawić solą i pieprzem. Na

Zajęcze udka w słodkim sosie

Składniki:

Zajęcze udka w słodkim sosie

 

Sposób przygotowania:

Zajęcze udka w słodkim sosie
Uda zająca umyć pod bieżącą wodą, osuszyć w bibule, doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć krótko mięso na ostrym ogniu. Warzywa obrać, umyć, pokroić w grubą kostkę. Dodać do mięsa wraz z przyprawami i bulionem, dusić na małym ogniu przez około 45 minut. Skórkę i sok z cytryny dodać po 30 minutach. Mięso przełożyć na talerz. Cukier, powidła i sok z żurawin dodać do sosu, dusić 5 minut, przetrzeć, włożyć mięso, dusić kolejne 15 minut.