SUPERPRZEPIS

Zakąska Śledzik po polsku

  • 2
         
ocena: 5/5 głosów: 5
Zakąska Śledzik po polsku

Taka zakąska ze śledzika na pewno pobudzi apetyt naszych gości :-)

Składniki:

Zakąska Śledzik po polsku

 

  • 10 filetów śledziowych matjas
  • majonez
  • szczypiorek
  • 1 fioletowa cebula

Sposób przygotowania:

Zakąska Śledzik po polsku
Połowę cebuli i szczypiorku drobno siekamy. Drugą połówkę cebuli kroimy w pół-plasterki. Filety śledziowe rolujemy w przekłuwamy wykałaczką, aby utrzymały swój kształt. Do powstałego zagłębienia wsypujemy odrobinę posiekanego szczypiorku i cebuli, a następnie zakrywamy je kleksem majonezu. Całość dekorujemy pół-plasterkiem fioletowej cebuli i szczypiorkiem. Dodatkowo dla ozdoby możemy posypać całość suszoną natką pietruszki oraz posiekanym szczypiorkiem.