2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Zakręcone roladki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Zakręcone roladki-czyli filet z kurczaka z nadzieniem ma lekko pikantny smak, idealny na obiad, oto pyszność którą warto przygotować!

Zakręcone roladki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zakręcone roladki

 

Sposób przygotowania:

Zakręcone roladki
Filet z kurczaka myjemy, dzielimy na 4 porcje, delikatnie przez woreczek foliowy rozbijamy na cienkie płaty, oprószamy przyprawami oraz pieprzem kładziemy plasterek sera oraz salami, dodajemy krążki pokrojonego pora oraz pomidora z zalewy, zawijamy ciasno w roladki smarujemy lekko oleje z suszonych pomidorów-dla uzyskania lepszego aromatu, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku oraz bułce tartej wymieszanej pół na pół z orzechami włoskimi. Smażymy na oleju z każdej strony na rumiano. Podajemy na sałacie z dowolnymi dodatkami. 
Zakręcone roladki
mięso rozbijamy oprószamy przyprawami do smaku
Zakręcone roladki
kładziemy plasterek sera salami oprószamy porem
Zakręcone roladki
na koniec dodajemy pokrojonego pomidora z zalewy
Zakręcone roladki
zawijamy w roladki panierujemy i smażymy na oleju