2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Zakręcone roladki w warzywach i sezamie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Tak przygotowane nadziewane schabowe są soczyste i kolorowo wyglądają na talerzu,polecam z ziemniakami i surówką z sałaty.

Zakręcone roladki w warzywach i sezamie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zakręcone roladki w warzywach i sezamie

 

  • 5 plastrów schabu bez kości
  • 2 gotowane marchewki
  • 1 papryka czerwona
  • 100 g groszku gotowanego
  • 3 ząbki czosnku
  • 50 g sera żółtego
  • 1 łyżeczka masła
  • przyprawa do mięs
  • sól ,pieprz kolorowy z młynka do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Zakręcone roladki w warzywach i sezamie
Schab rozbijamy przez folię na cieniutkie kotlety tak aby można było je dobrze zawinąć. Oprószamy mięso ulubioną przyprawą do mięsa, odstawiamy na 15 minut. Gotowaną marchewkę kroimy w kosteczkę tak samo wydrążoną z nasion paprykę. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypujemy marchewkę z papryka i groszek podduszamy pod przykryciem aż masło odparuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz rozkładamy na kotletach , posypujemy tartym serem żółtym, zawijamy w rulony, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku oraz bułce tartej wymieszanej z ziarnami sezamu. Smażymy na wolnym ogniu na oleju aż będą miękkie.
Zakręcone roladki w warzywach i sezamie
mięso oprószamy ulubiona przyprawą do mięsa
Zakręcone roladki w warzywach i sezamie
masło rozpuszczamy na patelni przesmażamy z czosnkiem papryką
Zakręcone roladki w warzywach i sezamie
rozkładamy warzywa na mięsie posypujemy serem
Zakręcone roladki w warzywach i sezamie
panierujemy jak w przepisie i smażymy na rumiany kolor