malgorzata

malgorzata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 15]

Zamek rycerski

  • 44
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 23

Wylozyc kostka dziedziniec zamku ...

Zamek rycerski

Składniki:

Zamek rycerski

 

  • 2 Babki upieczone w podluznej formie ( keksowka)
  • okragle herbatniki przekladane czekolada (np. Prinzenrolle)
  • 4 wafelki do lodow
  • mleczna pianka lub inne czekoladki
  • male herbatniki (Leibniz Mini)
  • lukier z bialek do sklejania i dekorowania
  • polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Zamek rycerski
Obydwie babki przekroic wzdluz na polowe i polac z kazdej strony (oprocz spodu) polewa czekoladowa. Jak polewa wyschnie ulozyc je jako mury zamku. Skleic przy pomocy lukru duze okrale ciastka (Prinzenrolle) jako wiezyczki i postawic je na rogach murow. Na szczyty wiezyczek przykleic wafelki do lodow. Na wafelki mozna wbic flagi rycerskie. Na murach przykleic kostki mlecznej pianki. Mury zamku udekorowac lukrem (cegly,okna, bramy, itd.). Wylozyc kostka dziedziniec zamku ciasteczkami Mini Leibniz: przykleic lukrem albo polewa czekoladowa.