iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Zapieczone selery

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jest to bardzo fajny przepis na obiad lub kolację. Nie jest drogi, a każdy kto zasmakuje nie może uwierzyć, że seler tak świetnie może smakować.

Zapieczone selery

Składniki:

Zapieczone selery

 

  • 2 duże selery,
  • 2 duże pomidory,
  • mały słoik marynowanych pieczarek,
  • 2 cebule,
  • 20 dag sera gouda,
  • 2 łyżki majonezu,
  • łyżeczka soli,
  • łyżeczka cukru,
  • 2 ząbki czosnku.

Sposób przygotowania:

Zapieczone selery
Obieramy ze skórki selery. A potem je gotujemy w wodzie z dodatkiem cukru oraz soli w całości. Selery należy pokroić w plastry średniej grubości. Siekamy cebule,a potem chwilę smażymy na łyżce masła. Krążki selera kładziemy na blachę. Następnie smarujemy czosnkiem a potem solimy. Na każdym kręgu układamy plaster pomidora, porcję majonezu. A potem posypujemy żółtym startym na tarce serem. Pieczemy krążki do czasu roztopienia sera. Podajemy z zieleniną.

Tagi:

sery ser seler