beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Zapiekana cukinia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kopczyki w cukinii.......

 Zapiekana cukinia

Składniki:

Zapiekana cukinia

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekana cukinia
Cukinię kroimy na plastry o grubości ok 2,5 - 3 cm. Obieramy ze skórki i oczyszczamy z nasion. Do mięsa dodajemy ugotowany na sypko ryż, drobno pokrojoną cebulę i jajko. Zagniatamy masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masą napełniamy krążki z cukinii formując na wierzchu małe kopczyki. Cukinię układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy ok 30 minut. Obsypujemy żółtym serem i dalej zapiekamy do miękkości cukinii.