wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Zapiekana fasolka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Fasolka najlepiej smakuje na ciepło.

Zapiekana fasolka

Składniki:

Zapiekana fasolka

 

Sposób przygotowania:

Zapiekana fasolka
Fasolkę myjemy. Pozbawiamy końcówek. Tak przygotowaną fasolkę gotujemy w dużej ilości osolonej wodzie. Gotujemy, aż stanie się miękka. Następnie odcedzamy z wody. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, następnie wkładamy do niego ugotowaną fasolkę. Posypujemy ją suszonymi ziołami wg własnego uznania do smaku. Na koniec dodajemy starty na tarce o dużych oczkach ser. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni, około 15 minut. Podajemy na ciepło.

Tagi:

sery ser fasolka