Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zapiekana, faszerowana cukinia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Cukinia nadziewana to dobry sposób na smaczną potrawę

Zapiekana, faszerowana cukinia

Składniki:

Zapiekana, faszerowana cukinia

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekana, faszerowana cukinia
Cukinię umyć przekroić wzdłuż na połówki i łyżką wydrążyć miąższ. Bułki namoczyć w połowie mleka, odcisnąć. Masło utrzeć z jednym żółtkiem, drożdżami i odciśniętymi bułkami. Dodać szczypiorek, żółty ser, dokładnie wymieszać. Farszem napełnić cukinię. Pozostałe mleko wymieszać z żółtkiem, mąką i ubitą pianą z białek i zalać faszerowane cukinie. Piec w nagrzanym piekarniku w 190 stopniach ok. 30 minut.