paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Zapiekana kalafiorowo- kiełbasiana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta, sycąca, pyszna, idealna na kolacje, dzieciaki ją pokochają.

Zapiekana kalafiorowo- kiełbasiana

Składniki:

Zapiekana kalafiorowo- kiełbasiana

 

Sposób przygotowania:

Zapiekana kalafiorowo- kiełbasiana
Kalafiora podzielonego na różyczki ugotuj w posolonej wodzie. Cukinię oraz kiełbasę należy pokroić w dość cienkie plastry, cebulę posiekać w kostkę. Rozgrzej masło następnie zeszklij na nim cebulę. Do cebuli na patelnię dodaj mąkę i mleko, całość zagotuj często mieszając. Powstały sos przypraw do smaku solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym na spodzie ułóż cukinie kolejno kiełbasę i na górę kalafior. Całość zalej sosem posyp bułką tartą i natką. Zapiekaj 25 minut w temp 180C