iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Zapiekana karkówka

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Lubię przyrządzać tradycyjne potrawy z nowymi dodatkami, smak jest inny z każdym dodanym lub zmienionym składnikiem.

Zapiekana karkówka

Składniki:

Zapiekana karkówka

 

Sposób przygotowania:

Zapiekana karkówka
Karkówkę kroimy w plastry, oliwę mieszamy z octem, papryką ostrą, przeciśniętym czosnkiem, miodem i smarujemy marynatą karkówkę, odstawiamy na 3 godziny. Następnie obsmażamy z każdej strony na złoto. W naczyniu żaroodpornym układamy karkówkę, następnie kładziemy posiekane pomidory suszone, posiekane pieczarki oraz paprykę, układamy plastry sera, przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy około 30 min.