Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Zapiekana kasza gryczana z twarogiem i jajkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Kasza gryczana zapiekana razem z twarogiem i jajkiem na samym wierzchu, to sposób na smaczny wegetariański obiad lub kolację.

Zapiekana kasza gryczana z twarogiem i jajkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zapiekana kasza gryczana z twarogiem i jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Zapiekana kasza gryczana z twarogiem i jajkiem
Kaszę ugotować w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu. Ważne aby jej nie rozgotować.

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Dodać do ugotowanej kaszy razem z twarogiem. Wszystko dokładnie wymieszać, ewentualnie przyprawić.

Włożyć kaszę do naczynek do zapiekania. Wyrównać powierzchnię i wbić do każdego naczynka po jednym jajku. Oprószyć solą i pierzem.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na około 20min. Tak, aby jajko się ścięło.

Posypać natką pietruszki. Smacznego!
Zapiekana kasza gryczana z twarogiem i jajkiem
Do kaszy dodać cebulę i twaróg. Wszystko dokładnie wymieszać.
Zapiekana kasza gryczana z twarogiem i jajkiem
Na wierzch kaszy wbić jajka. Oprószyć solą i pieprzem.