szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Zapiekana kasza krakowska z tofu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

jarska zapiekanka z kaszy krakowskiej i tofu

Zapiekana kasza krakowska z tofu

Składniki:

Zapiekana kasza krakowska z tofu

 

  • 2 szklanki kaszy krakowskiej ugotowanej na sypko
  • 300 gram tofu
  • ¾ szklanki śmietany
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • Oregano
  • Sól
  • Pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zapiekana kasza krakowska z tofu
Masło roztopić. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na maśle. Do żaroodpornego naczynia, nasmarowanego masłem włożyć połowę kaszy, a następnie pokrojony w kostkę tofu, cebulę, oprószyć solą, pieprzem i oregano, przykryć pozostałą kaszą. Zapiekankę polać śmietaną i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pół godziny. Podawać z ulubioną surówką.