jagoda.jagoda

jagoda.jagoda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 41]

Zapiekana wątróbka z nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

dobre danie coś na obiad polecam

Zapiekana wątróbka z nadzieniem

Składniki:

Zapiekana wątróbka z nadzieniem

 

Sposób przygotowania:

Zapiekana wątróbka z nadzieniem
Wątróbkę po umyciu osuszamy i rozcinamy tak,aby powstała kieszeń.W rondelku rozgrzać połowę oleju.Wkładamy drobno pokrojona słoninkę,cebulę,natkę pietruszki i wsypać bułkę tartą.Smażymy i studzimy. Dodajemy jajko,śmietanę,pieprz.vegete i wymieszać.Otwór w wątróbce rozszerzamy.Wkładamy nadzienie.Zeszyt nitką lub spiąć szpilkami do zrazów.Wątróbkę wkładamy do naczynia żaroodpornego lub brytfanki i polewamy resztą oleju.Wkładamy do średnio nagrzanego piekarnika ok.180 st.i pieczemy godzinę. Po upieczeniu kroimy w plastry,układamy na półmisku i polać sosem powstałym w czasie pieczenia.