Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Zapiekane białe szparagi w sosie camembert

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna, szybka zapiekanka z białych szparagów i delikatnego serka camembert. Idealna na lekki wiosenny obiad lub kolację.

Zapiekane białe szparagi w sosie camembert

Składniki:

Zapiekane białe szparagi w sosie camembert

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane białe szparagi w sosie camembert
Szparagi gotujemy najlepiej na parze al dente. Naczynka do zapiekania smarujemy masłem. Wykładamy obgotowane szparagi. Posypujemy obranym z pleśni serkiem camembert. Zapiekamy w 180 stopniach około 10 - 15 minut, aż serek ładnie się rozpuści i oblepi szparagi. Podajemy gorące posypane pieprzem i natką pietruszki. Szparagi gotujemy najlepiej na parze al dente. Naczynka do zapiekania smarujemy masłem. Wykładamy obgotowane szparagi. Posypujemy obranym z pleśni serkiem camembert. Zapiekamy w 180 stopniach około 10 - 15 minut, aż serek ładnie się rozpuści i oblepi szparagi. Podajemy gorące posypane pieprzem i natką pietruszki.