szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 215]

Zapiekane bułki z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna propozycja na ciepłe śniadanie. Najlepiej smakują posypane świeżym, posiekanym drobno szczypiorkiem.

Zapiekane bułki z jajkiem

Składniki:

Zapiekane bułki z jajkiem

 

  • 6 bułek
  • 6 plastrów sera, najlepiej salami
  • 6 plastrów szynki
  • 6 łyżek majonezu
  • 6 jajek
  • Sól, pieprz do smaku
  • Szczypiorek

Sposób przygotowania:

Zapiekane bułki z jajkiem
Z bułek odcinamy górę i wydrążamy środek. Smarujemy wewnątrz majonezem, w środku wykładamy plastrem sera i szynki. Wbijamy do bułki jajko. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Bułki układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

Zapiekamy ok. 15-20 minut. Po wyjęciu posypujemy posiekanym szczypiorkiem.