alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Zapiekane bułki z masą jajeczno- serową

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bułki zapiekane z masą jajeczną.

Zapiekane bułki z masą jajeczno- serową

Składniki:

Zapiekane bułki z masą jajeczno- serową

 

  • bułki pszenne,
  • 2 szt jajka,
  • 30 dag ser zółty,
  • do smaku Sól,
  • 0,5 łyżeczki papryka słodka

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane bułki z masą jajeczno- serową
Jajka ubić na puszystą masę.Do ubitych jajek dodać starty na tarce na dużych oczkach żółty ser i paprykę, wymieszać łyżką.W zależności od gatunku sera doprawić do smaku solą.Bułki przekroić na pół na każdej połówce rozłożyć warstwę masy jajeczno- serowej z lekką górką. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 170 st około 15 min .Przed podaniem oprószyć lekko czerwoną papryką.