p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Zapiekane bułki z serem do zup-kremów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bułki zapiekane z żółtym serem do zup kremów

Zapiekane bułki z serem do zup-kremów Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zapiekane bułki z serem do zup-kremów

 

  • 5 szt. bułek mrożonych,
  • 15 dag sera żółtego,
  • do smaku papryka,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane bułki z serem do zup-kremów
Mrożone bułki rozkładamy na blasze, każdą smarujemy oliwą z oliwek. Ser żółty, najlepiej o ostrym smaku, może być Chedar ścieramy na tarce o dużych oczkach, mieszamy ser ze szczyptą papryki i rozkładamy równomiernie na bułkach. Pieczemy w temp. 180 stopni z włączonym termoobiegiem około 15 minut. Ser musi mieć złoty kolor. Podajemy takie gorące bułki do zup kremów.
Zapiekane bułki z serem do zup-kremów
Pieczemy w temp. 180 stopni z włączonym termoobiegiem około 15 minut

Tagi:

sery ser bułki