iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Zapiekane kotlety ze schabu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Moja córka ma zwyczaj nazywania potraw typowo pod siebie i te kotleciki dla niej smakowały jak pizza z mięska i były super.

Zapiekane kotlety ze schabu Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zapiekane kotlety ze schabu

 

  • 1 kg schabu bez kości
  • 20 dag żółtego sera
  • 30 dag pieczarek
  • przyprawy
  • 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Zapiekane kotlety ze schabu
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kotlety, następnie lekko je rozbić. Przygotowane kotlety natrzeć, solą, pieprzem i mieloną słodką papryką, doprawione mięso zostawić na około 60 min, aby mięso przeszło przyprawami. Formę do zapiekania wysmarować olejem i ułożyć w niej kotlety na każdej porcji mięsa ułożyć pieczarki pokrojone w plasterki, delikatnie posypać je solą i po wierzchu posypać startym serem. Mięso zapiekać w temp. 180st około 25 min.
Zapiekane kotlety ze schabu
Na przygotowanych kotletach ułożyć pieczarki
Zapiekane kotlety ze schabu
Wierzch kotletów posypać żółtym serem i zapiec