wioletta_koziel

wioletta_koziel

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Zapiekane nachos z salsą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobry pomysł na niezapowiedziane wizyty znajomych.

Zapiekane nachos z salsą

Składniki:

Zapiekane nachos z salsą

 

  • 1 paczka kukurydzianych chipsow typu nachos,
  • 1 puszka przesmażonej białej bądź czerwonej fasoli
  • 500 g fileta z kurczaka
  • 3 szklanki żółtego, tartego sera
  • 3 kolorowe papryki, posiekane w drobna kostkę
  • 1 dymka (zielona i biała część), pokrojona w kostkę
  • gotowy sos salsa
  • 250 ml kwaśnej śmietany
  • mieszanka pikantnych przypraw do smaku
  • 1 szklanka posiekanej pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane nachos z salsą
Piekarnik rozgrzac do 175 stopni C. W dużym naczyniu żaroodpornym ulożyć jedna warstwę chipsow nachos. Dodać 1/3 porcji przesmażonej fasoli, 1/3 porcji podsmażonego kurczaka, 1/3 porcji żółtego sera, 1/3 papryki i 1/3 dymki. Przygotować dwie kolejne warstwy w ten sam sposob, po kolei nakładając następne składniki. Piec 5-8 minut, aż ser się stopi i potrawa będzie ciepła. Przystroić gotowym sosem salsa, kwaśną śmietaną, zieloną pietruszką i przyprawami. SMACZNEGO!