ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Zapiekane naleśniki pieczarkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smakują trochę inaczej niż zazwyczaj

Zapiekane naleśniki pieczarkowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zapiekane naleśniki pieczarkowe

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane naleśniki pieczarkowe
Naleśniki: wszystkie składniki zmiksować i odstawić na 15 minut. Po tym czasie usmażyć 7 naleśników.
Nadzienie: pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Cebulę posiekaćw kosteczkę. Cebulę podsmażyć na oleju. Dodać pieczarki i dusić razem 5 minut. Potem dodać śmietanę, połowę startego sera oraz sól i pieprz. Naleśniki smarować nadzieniem, złożyć w trójkąt i ułożyć w nasmarowanym olejem naczyniu żąroodpornym. Posypać resztą sera żótego. Zapiekać 15 minut.
Zapiekane naleśniki pieczarkowe
Pieczarki obraći pokroić w plasterki, a cebulkę posiekać w kosteczkę
Zapiekane naleśniki pieczarkowe
Do podduszonych pieczarek z cebulą dodać śmietanę oraz przyprawy