Milala

Milala

Kucharz
[Przepisów: 2]

Zapiekane naleśniki z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

łatwe w przygotowaniu, pyszne naleśniki z warzywami, posypane serem i zapiekane w piekarniku

Zapiekane naleśniki z warzywami

Składniki:

Zapiekane naleśniki z warzywami

 

  • Do pryzgotowania ciasta:
  • 200 gram mąki
  • 2 jaja
  • 0,5 l mleka
  • lyżka oliwy
  • szczypta soli

 

  • Do nadzienia:
  • 400 gram mrożonych warzyw
  • cebula
  • 4 pomidory
  • soli, pieprzu
  • 2 łyżki oliwy

 

  • Ser do posypania

Sposób przygotowania:

Zapiekane naleśniki z warzywami
Robimy ciasto z wyżej podanych składników. Zostawiamy na 30 min. Tym czasem odmrażamy warzywa. Krojimy pomidor, cebulę. Cebulę smażymy, dodajemy odmrożone warzywa, pomidor i wszystko to podsmażamy, dodajemy sól, pieprz i około 30 minut dusimy na patelni. Z ciasta smażymy naleśniki na patelni. Gotową masę wykładamy na każdy naleśnik, zakręcamy lożymy na blaszkę, posypujemy serem i wrzucamy do piekarnika na 15-20 minut.

Tagi:

sery ciasto ser