Zsa Zsa

Zsa Zsa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Zapiekane naleśniki ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapiekane naleśniki ze szpinakiem to łatwe w wykonaniu, smaczne i lekkie danie, świetne na zbliżające się upalne dni.

Zapiekane naleśniki ze szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekane naleśniki ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane naleśniki ze szpinakiem
Sporzadzamy ciasto na naleśniki, przepis tu: http://gotujmy.pl/nalesniki-z-serem-i-musem-jablkowym,przepisy-nalesniki-z-jablkami-przepis,258737.html

Liście szpinaku myjemy, następnie dusimy w garnku na małym ogniu. Dodajemy przeciśnięty czosnek, sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową oraz serek. Podgrzewamy na malym ogniu. Smarujemy szpinakiem naleśniki, zwijamy w rulony i wkładamy do naczynia żaroodpornego.

Przyrządzamy sos:

Do garnka wlewamy passatę, puszkę pomidorów. Doprawiamy papryką, solą, pieprzem, ziolami prowansalskimi. Naleśniki zapiekamy w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 10 min.Naleśniki podajemy polane sosem.
Zapiekane naleśniki ze szpinakiem
iście szpinaku myjemy, następnie dusimy w garnku na małym ogniu. Dodajemy przeciśnięty czosnek, sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową oraz serek. Podgrzewamy na malym ogniu.
Zapiekane naleśniki ze szpinakiem
Smarujemy szpinakiem naleśniki, zwijamy w rulony i wkładamy do naczynia żaroodpornego.
Zapiekane naleśniki ze szpinakiem
Przyrządzamy sos: do garnka wlewamy passatę, puszkę pomidorów. Doprawiamy papryką, solą, pieprzem, ziolami prowansalskimi.
Zapiekane naleśniki ze szpinakiem
Naleśniki zapiekamy w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 10 min.Naleśniki podajemy polane sosem.