Strona główna Zapiekane płotki w warzywach

Zapiekane płotki w warzywach

Płoć « poprzedni | następny »
Marta1986

Srebrny Ekspert
Przepisy: 711
zdjęcia: 1 z 3
Zapiekane płotki w warzywach
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

smaczna rybka z warzywami


trudność: łatwe
czas:

Zapiekane płotki w warzywach - SKŁADNIKI:

  • 8 tuszek płotki
  • 4 marchewki
  • 1 cytryna
  • 2 korzenie pietruszki
  • natka pietruszki
  • sól,pieprz biały,bazylia,słodka papryka,koperek,curry
  • olej

Zapiekane płotki w warzywach - PRZYGOTOWANIE:

Tuszki płotek opłukać i oczyścić z łusek.Przemyć ponownie.Ponacinać tuszki.Obsypać solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny, odstawić na chwilkę.Marchewki i pietruszkę obrać i obgotować.Pokroić na paseczki.Blachę wyłożyć folią ,wlać olej i poukładać płotki.Do każdej naciętej ryby włożyć plaster cytryny,marchewkę oraz pietruszkę.Przyprawić bazylią,słodką papryką,koperkiem oraz curry.Na wierzch ułożyć natkę pietruszki oraz kawałki marchewki i cytryny.Piec w piekarniku około 25 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zapiekane płotki w warzywach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Płoć
Mullet smażony z frytkami Plotki w occie Smażone płotki
Płotki Eli z pomysłem na Złote Płocie Płotki z kuminem w mące
Płotki z frytkami i surówką. Płoć w panierce z cary Płoć zapiekana w piekarniku
Marynowane smażone płocie Zapiekane płotki w warzywach Rybka smażona

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane