Strona główna Zapiekane płotki w warzywach

Zapiekane płotki w warzywach

Płoć « poprzedni | następny »
Marta1986 - autor przepisu Zapiekane płotki w warzywach offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 709
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Zapiekane płotki w warzywach
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

smaczna rybka z warzywami


trudność: łatwe
czas:

Zapiekane płotki w warzywach - SKŁADNIKI:

  • 8 tuszek płotki
  • 4 marchewki
  • 1 cytryna
  • 2 korzenie pietruszki
  • natka pietruszki
  • sól,pieprz biały,bazylia,słodka papryka,koperek,curry
  • olej

Zapiekane płotki w warzywach - PRZYGOTOWANIE:

Tuszki płotek opłukać i oczyścić z łusek.Przemyć ponownie.Ponacinać tuszki.Obsypać solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny, odstawić na chwilkę.Marchewki i pietruszkę obrać i obgotować.Pokroić na paseczki.Blachę wyłożyć folią ,wlać olej i poukładać płotki.Do każdej naciętej ryby włożyć plaster cytryny,marchewkę oraz pietruszkę.Przyprawić bazylią,słodką papryką,koperkiem oraz curry.Na wierzch ułożyć natkę pietruszki oraz kawałki marchewki i cytryny.Piec w piekarniku około 25 minut.



Komentarze do Zapiekane płotki w warzywach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Płoć
Plotki w occie Smażone płotki Płotki Eli z pomysłem na
Złote Płocie Płotki z kuminem w mące Płotki z frytkami i surówką.
Płoć w panierce z cary Płoć zapiekana w piekarniku Marynowane smażone płocie
Zapiekane płotki w warzywach Rybka smażona Złote rybki
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane