Strona główna Zapiekane płotki w warzywach

Zapiekane płotki w warzywach

Płoć « poprzedni | następny »
Marta1986 - Przepis na: Zapiekane płotki w warzywach offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 710
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Zapiekane płotki w warzywach
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

smaczna rybka z warzywami


trudność: łatwe
czas:

Zapiekane płotki w warzywach - SKŁADNIKI:

  • 8 tuszek płotki
  • 4 marchewki
  • 1 cytryna
  • 2 korzenie pietruszki
  • natka pietruszki
  • sól,pieprz biały,bazylia,słodka papryka,koperek,curry
  • olej

Zapiekane płotki w warzywach - PRZYGOTOWANIE:

Tuszki płotek opłukać i oczyścić z łusek.Przemyć ponownie.Ponacinać tuszki.Obsypać solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny, odstawić na chwilkę.Marchewki i pietruszkę obrać i obgotować.Pokroić na paseczki.Blachę wyłożyć folią ,wlać olej i poukładać płotki.Do każdej naciętej ryby włożyć plaster cytryny,marchewkę oraz pietruszkę.Przyprawić bazylią,słodką papryką,koperkiem oraz curry.Na wierzch ułożyć natkę pietruszki oraz kawałki marchewki i cytryny.Piec w piekarniku około 25 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zapiekane płotki w warzywach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Płoć
Mullet smażony z frytkami Plotki w occie Smażone płotki
Płotki Eli z pomysłem na Złote Płocie Płotki z kuminem w mące
Płotki z frytkami i surówką. Płoć w panierce z cary Płoć zapiekana w piekarniku
Marynowane smażone płocie Zapiekane płotki w warzywach Rybka smażona

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane